first_img Photographs Architects: Nitsche Arquitetos Year Completion year of this architecture project 2010 Brazil São Francisco Xavier House / Nitsche Year:  Save this picture!© Nelson Kon+ 13 Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/182177/sao-francisco-xavier-house-nitsche Clipboard “COPY”center_img ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/182177/sao-francisco-xavier-house-nitsche Clipboard CopyHouses•São Francisco Xavier, Brazil CopyAbout this officeNitsche Arquitetos AssociadosOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesSão Francisco XavierBrazilPublished on November 14, 2011Cite: “São Francisco Xavier House / Nitsche ” 14 Nov 2011. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HousePartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsBedroom furnitureFlexformMirror – EgonWaterproofing/SealantsEffisusPre-Fab System – Ecofacade Pre-fab TrueSealConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXRoller Shades – Arion Large SizedWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberTiles / Mosaic / GresiteTerrealSunscreen – Terracotta BaguettesWoodHESS TIMBERTimber – GLT BauBucheLightingLumenpulseLED Projector Lumenbeam GrandeMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” São Francisco Xavier House / NitscheSave this projectSaveSão Francisco Xavier House / Nitsche Photographs:  Nelson KonText description provided by the architects. The challenge of this Project is to invent a new and unique space for human being, in an isolated location with impressive and exuberant nature and remarkable geography. The region is like a “sea of mountains” with deep valleys, flowing rivers and waterfalls. Also the sky has a strong presence in the landscape composing with the rest of the nature a classic view. Save this picture!© Nelson KonThe terrain is a small hill, including the valley bottom and the hill top. It has a total area of 24.000 m² and contains many types of vegetations; native vegetation nearby the river in the valley bottom, weald and high Eucalyptus trees spread randomly. Save this picture!© Nelson KonWe decided that the house should be placed on the edge of the hill with a main volume and 2 attachments. Save this picture!© Nelson KonThe main building is a long, narrow, rectilinear volume with a transparent facade facing the view and the valley. It contains 4 suites, kitchen, living room and a veranda. Almost all ambiences are facing the view, including bathrooms and kitchen. The service areas (technical area, guest room, laundry and deposit) and the sauna are attached, cross-linked, to the main building, on the flat part of the terrain, in the hill top. Save this picture!Ground Floor PlanThe distribution of the service areas conform an open, but protected space, delimited by 3 sides, like a courtyard. This cozy space promotes the meeting of the people on the open air and also distributes the fluxes. The house has two distinct spaces defined by the edge of the hill; a main volume with a long glassy facade facing the view, and a meeting space, protected and delimited, facing the interior of the terrain.Save this picture!Site PlanProject gallerySee allShow lessFlowerbed Hotel / MVRDVArticlesAmplifying Creative Communities: North BrooklynArticles Share Houseslast_img read more