first_imgCopyHouses•Amagansett, United States Architects: Bates Masi Architects Area Area of this architecture project Beach Hampton / Bates Masi ArchitectsSave this projectSaveBeach Hampton / Bates Masi Architects Area:  55 m² Area:  55 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Save this picture!© Bates Masi + Architects+ 10 Share ArchDaily Houses CopyAbout this officeBates Masi ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAmagansettHousesUnited StatesPublished on January 30, 2015Cite: “Beach Hampton / Bates Masi Architects” 30 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2014 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/592487/beach-hampton-bates-masi-architects Clipboard photographs:  Bates Masi + ArchitectsPhotographs:  Bates Masi + ArchitectsSave this picture!© Bates Masi + ArchitectsRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWoodSculptformTimber Click-on BattensMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. Over 40 years ago, a couple purchased a quarter acre of land located 500 feet from the Atlantic Ocean. The state, county, and town codes evolved and what was purchased as a buildable lot had to undergo extensive negotiations to permit even the smallest house allowed. With a footprint of 15’ x 20’ and a height of two stories, 600 square feet was the largest house that could be built. The governing agencies determined the footprint, but there were conflicting regulations restricting the height. FEMA required the first floor to be elevated 6’ above natural grade, while the town restricted the height of the building to be 25’ above natural grade. With these limited parameters, the strategy was to explore the geometry of the building in section and how it can expand our perception of space.Save this picture!Floor PlanSubtle shifts in the geometry of the building section maximize natural light and views to the sky, expanding the perception of space and openness while maintaining the 15’ x 20’ footprint. As the walls splay out from the base of the building toward the roof, the resultant void is a central light well. The bedroom and study are separated by clear glass walls on either side of the light well, but appear to be one large space. The acoustically divided rooms can be made more private by lowering the privacy shades.Save this picture!© Bates Masi + ArchitectsTo address the restricted height requirements, the floor and roof plates are engineered to be as thin as possible. Traditional ductwork is eliminated from the floors and roof and each space employs a separate, individually controlled, mechanical unit yielding higher energy efficiency. This unique way of addressing each space is a study in sustainability relating to building smaller and living with less.Save this picture!© Bates Masi + ArchitectsPart of the approval process included a required raised portion of the site dedicated to storm water control and sanitary system. This portion of the engineering requirement was utilized by treating the raised area as the foreground to the architecture. The plinth is landscaped with a native grass that captures the patterns of the wind and references the nearby ocean waves. At the end of the path through the grass, the house is an object in the landscape perched on the edge of the plinth.Save this picture!© Bates Masi + ArchitectsThis 600 square foot house explores a geometric solution to create luxury with a minimum footprint. The experience and function of this small house is similar to the much larger neighboring homes, despite it’s limited size.Save this picture!© Bates Masi + ArchitectsProject gallerySee allShow lessAD Round Up: Classics in BrickArchitecture NewsIn Residence: Xavier CorberoVideos Share Year:  Year:  Beach Hampton / Bates Masi Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/592487/beach-hampton-bates-masi-architects Clipboard 2014 United States “COPY” Projectslast_img