first_img “COPY” Architects: Chan Architecture Year Completion year of this architecture project Australia “COPY” CopyHouses, Renovation, Extension•South Melbourne, Australia Save this picture!© Tatjana Plitt+ 11Curated by María Francisca González Share CopyAbout this officeChan ArchitectureOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationExtensionSouth MelbourneAustraliaPublished on January 14, 2019Cite: “Cecil St House / Chan Architecture” 14 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Cecil 街别墅 / Chan Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909206/cecil-st-house-chan-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909206/cecil-st-house-chan-architecture Clipboard Manufacturers: Caesarstone, Classic Ceramics, Reece, Subzero/Wolf, Tait Flooring, Benchtop City, Elegance tiles, G‐lux, Urban Edge Ceramics, VALVO 2018 Wright Engineering Kleev Homescenter_img Photographs Projects Year:  Structural Engineer: Photographs:  Tatjana Plitt Manufacturers Brands with products used in this architecture project Builder: Cecil St House / Chan Architecture Project Team:Anthony Chan, Meyvin PuspitaBuilding Surveyor:Wilsmore Nelson GroupCity:South MelbourneCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tatjana PlittRecommended ProductsWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Text description provided by the architects. This project was a renovation and extension to a single fronted, double storey Victorian terrace house in South Melbourne. The existing house was long and narrow, and consisted of a series of dark, dilapidated rooms planned in a linear configuration. In addition, the site had numerous challenges, with limited access, 100‐year‐old two storey brick walls on both long boundaries and a site that sloped away to the rear.Save this picture!© Tatjana PlittThe brief was to create a striking, modern extension with light filled open spaces whilst reconstructing the period house at the front.Save this picture!Floor PlansWe started by locating all the wet areas – bathrooms and laundries in the centre of the house, with access to internal courtyards which also allowed light into the kitchen and bedrooms via a series of skylights and light shafts. This allowed the main living spaces to open up to the rear, allowing light and natural ventilation through the house.Save this picture!© Tatjana PlittThe client also wanted to create a house that had its’ own identity and personality which viewed from the rear courtyard. So we custom‐designed a laser‐cut metal screening device at the rear that makes reference to the period iron lacework at the front of the house. So whilst it is made of metal and has a lace‐like appearance, it also appears very light and provides varying levels of transparency. It also provides privacy to the upstairs bedrooms and creates interesting shadows through the day.Save this picture!© Tatjana PlittInternally, the open stairs connect the three levels up to a large roof deck, which provides additional open space for the clients to enjoy. It also provides a thermal chimney effect to minimise the need for mechanical cooling.Save this picture!© Tatjana PlittProject gallerySee allShow lessANHS House / G+ ArchitectsSelected ProjectsThe Renovation of JiJiaDun Village Center / YzscapeSelected Projects Share ArchDaily Cecil St House / Chan ArchitectureSave this projectSaveCecil St House / Chan Architecture Houseslast_img