first_img Vietnam Area:  410 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Bắc Hồng, Vietnam Architect In Charge:Phạm Quốc ĐạtClient:Do Van DanEngineering And Construction:Pyramids Architectural and Construction Joint Stock CompanyMechanical And Electrical Design:Bmec Electromechanical Joint Stock CompanyLandscape:LAB Concept Design and Construction Joint Stock CompanyInterior Design:LAB Concept Design and Construction Joint Stock CompanyEngineering:Pyramids Architectural and Construction Joint Stock CompanyConstruction:Pyramids Architectural and Construction Joint Stock CompanyCity:Bắc HồngCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Trieu ChienRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. The house is located in an old suburb village of Hanoi, in the ancestral land of >700 m2 with a family temple. Demand for use includes a family temple, a large yard for meeting, daily living accommodation for grandparents and for children and grandchildren on weekends.Save this picture!© Trieu ChienSave this picture!PlansSave this picture!© Trieu ChienSave this picture!© Trieu ChienWith this very project, we were focusing on renewing as well as preserving the rural identity and making some experiments in Hanoi – where the traditional peri-urban villages are threatened by the urbanization wave. In this case, the idea is to transform the conflict of shapes into visual pressing – not only recreating 1-2 houses but rebuilding a sense of the village’s spirit (with the ambition to spread this compressed model around).Save this picture!© Trieu ChienThe blocks with sloping roofs are separated & buckled into different directions (in order to create vivid images with non-large volumes), and freely arranged around the wide yard in front of the worshiping hall. Multi-directional, multi-central elliptical patio and eaves create a soft connection, turning the opposition into a dialogue.Save this picture!© Trieu ChienGrandparents need quietness but are carefully arranged to be together with the grandchildren who are always active to have more chance for interaction between generations – also to give the parents on the other side certain independence. Exciting corners stimulates children to explore. The gate can be opened widely at the land corner to expand the village road space during special event for the entire ancestry.Save this picture!© Trieu ChienThe main materials chosen are bricks & tiles. The courtyard is paved according to the different patterns of the old village roads; tiles were manually produced to allow moss to grow. This is also an opportunity to apply & improve the traditional construction techniques: Double-layered walls, light walls with holes for ventilation, multi-layer roof… The result is a retrospective and eclectic scene – but visually effective.Save this picture!© Trieu ChienProject gallerySee allShow lessSter House / DELUTIONSelected ProjectsPyeongtaek Godeok Knowledge Industrial Center / SEON Architecture & Engineering GroupSelected Projects Share Year:  Bac Hong House / LAB ConceptSave this projectSaveBac Hong House / LAB Concept Architectural Design: CopyAbout this officeLAB ConceptOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookBrick HousesBắc HồngVietnamPublished on September 02, 2020Cite: “Bac Hong House / LAB Concept” 01 Sep 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?河内古村私宅 / LAB Concept是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream LAB Concept Design and Construction Joint Stock Company Photographs:  Trieu Chien Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Trieu Chien+ 55Curated by Hana Abdel Share “COPY” ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946771/bac-hong-house-lab-concept Clipboard Architects: LAB Concept Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946771/bac-hong-house-lab-concept Clipboard Houses 2018 LAB Concept Design and Construction Joint Stock Company “COPY” Projects Photographs Manufacturers: AutoDesk, Gia Long Furniture Architecture JSC, Kanly Limited Company, Local supplier, Trimble Navigation, Vietnam Decorative Concrete Limited Company, Woodon JSC Architectural and Interior Design: Bac Hong House / LAB Conceptlast_img